Przykładowe Menu dzienne

Strona główna > Oferta dla gości indywidualnych > Przyjęcia okolicznościowe > Przykładowe menu dzienne

W wersji podstawowej oferujemy trzy warianty menu do wyboru. Gdyby potrzebowali Państwo czegoś innego zachęcamy do kontaktu – wspólnie pomyślimy o najlepszym wariancie.

 

 

ZESTAW I     

Obejmuje: 5 przystawek, obiad z dwóch dań, trzecie danie gorące, 2 rodzaje ciasta – do wyboru z poniższego menu

Zupa

  • Rosół
  • Flaki
  • Zupa pomidorowa, fasolowa, grochowa, grzybowa i inne
  • Żur
  • Barszcz biały
  • Krem z zielonych warzyw
  • Krem pomidorowy

 

II Danie

  • Kotlet schabowy
  • Kotlet z piersi kurczaka
  • Kotlet mielony
  • Pieczone udko z kurczaka
  • Udzik po cygańsku
  • Ziemniaki z wody

 

III Danie 

  • Barszcz czerwony pierogi z mięsem i kapustą
  • Bigos z białą kiełbasą
  • Kluski śląskie mięsem
  • Pyzy ziemniaczane

 

Surówki

  • Marchewka z majonezem, porem i jabłkiem
  • Surówka z białej kapusty z koprem zakwaszana
  • Buraczki zasmażane
  • Marchewka gotowana
  • Surówka z białej kapusty z kukurydzą konserwową, ogórkiem, marchewką i majonezem
  • Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem i cebulą
  • Surówka z kiszonej kapusty
  • Sałata lodowa z rzodkiewką, szczypiorem i śmietaną lub sosem vinegret
  • Surówka z selera, jabłka i żurawiny z majonezem
  • Mizeria

 

Przystawki

  • Deska wędlin
  • Nugetsy z piersi kurczaka smażone z sosem 
  • Pomidor z mozzarellą
  • Koreczki z białą kiełbasą, jajkiem i chrzanem
  • Tortilla z łososiem
  • Rolada szpinakowa z łososiem
  • Śledzie
  • Nóżki w galarecie
  • Ryba po japońsku
  • Ryba po grecku
  • Schab w galarecie
  • Szynka w galarecie jajko z chrzanem
  • Sałatka gyros
  • Sałatka z makaronem
  • Sałatka z tuńczykiem
  • Sałatka z pieczarkami
  • Sałatka jarzynowa
  • Sałatka grecka z fetą
  • Sałatka szuba
  • Śledź pod pierzyną

 

Ciasta

  • Szarlotka
  • Sernik
  • Makowiec
  • Rolada żyrafa
  • Malinowa chmurka z bezą
  • Jamajka
  • Wuzetka orzechowa
  • Pleśniak
  • Cappuccino
  • Pani Walewska

 

ZESTAW II    

Obejmuje: 8 przystawek, obiad z dwóch dań, trzecie i czwarte danie gorące, deser, 4 rodzaje ciast – do wyboru z poniższego menu

Zupa

  • Rosół
  • Flaki
  • Zupa pomidorowa, fasolowa, grochowa, grzybowa i inne
  • Żur
  • Barszcz biały
  • Krem z zielonych warzyw
  • Krem pomidorowy
  • Strogonow

 

II Danie

  • Kotlet schabowy
  • Kotlet z piersi kurczaka
  • Kotlet mielony
  • Pieczone udko z kurczaka
  • Udzik po cygańsku
  • Sakiewka z piersi kurczaka z mozzarellą i żurawiną
  • Udzik z kurczaka z pieczarkami i żółtym serem
  • De volaiile
  • Kotlet schabowy faszerowany pieczarkami
  • Roladka schabowa z ogórkiem konserwowym w sosie chlebowym i grzybami
  • Ziemniaki z wody

 

III i IV danie 

  • Barszcz czerwony pierogi z mięsem i kapustą/krokietami i mięsem
  • Bigos z białą kiełbasą
  • Kluski śląskie z mięsem i okrasą
  • Pyzy ziemniaczane z okrasą
  • Kluski śląski, pierś z indyka w sosie koperkowym i surówka z czerwonej kapusty
  • Karkówka/schab w sosie musztardowym lub chrzanowym

 

Surówki

  • Marchewka z majonezem, porem i jabłkiem
  • Surówka z białej kapusty z koprem zakwaszana
  • Buraczki zasmażane
  • Marchewka gotowana
  • Surówka z białej kapusty z kukurydzą konserwową, ogórkiem, marchewką i majonezem
  • Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem i cebulą
  • Surówka z kiszonej kapusty
  • Sałata lodowa z rzodkiewką, szczypiorem i śmietaną lub sosem vinegret
  • Surówka z selera, jabłka i żurawiny z majonezem
  • Mizeria

 

Przystawki

  • Deska wędlin
  • Nugetsy z piersi kurczaka smażone z sosem
  • Pomidor z mozzarellą
  • Koreczki z białą kiełbasą, jajkiem i chrzanem
  • Tortilla z łososiem
  • Rolada szpinakowa z łososiem
  • Śledzie
  • Nóżki w galarecie
  • Ryba po japońsku
  • Ryba po grecku
  • Schab w galarecie
  • Szynka w galarecie jajko z chrzanem
  • Sałatka gyros
  • Sałatka z makaronem
  • Sałatka z tuńczykiem
  • Sałatka z pieczarkami
  • Sałatka jarzynowa
  • Sałatka grecka z fetą
  • Sałatka szuba
  • Śledź pod pierzyną

 

Ciasta

  • Szarlotka
  • Sernik
  • Makowiec
  • Rolada żyrafa
  • Malinowa chmurka z bezą
  • Jamajka
  • Wuzetka orzechowa
  • Pleśniak
  • Cappuccino
  • Pani Walewska

 

Desery

  • Lody
  • Puchar Lodowy
  • Szarlotka na ciepło z gałką lodów

ZESTAW III    

Obejmuje: 8 przystawek, obiad z dwóch dań, trzecie i czwarte danie gorące, deser, 4 rodzaje ciast – do wyboru z poniższego menu

Zupa

  • Flaczki drobiowe
  • Kwaśnica na żeberkach
  • Krem z białych warzyw z zielonym spaghetti z oliwą truflową
  • Krem pieczarkowy z groszkiem ptysiowym
  • Pikantna zupa piwna z chipsami z boczku
  • Zupa orzechowa z pulpecikami
  • Krem chrzanowo – jabłkowy

II Danie

  • Kotlet schabowy
  • Kotlet z piersi kurczaka
  • Kotlet mielony
  • Pieczone udko z kurczaka
  • Udzik po cygańsku
  • Sakiewka z piersi kurczaka z mozzarellą i żurawiną
  • Udzik z kurczaka z pieczarkami i żółtym serem
  • De volaiile
  • Kotlet schabowy faszerowany pieczarkami
  • Roladka schabowa z ogórkiem konserwowym w sosie chlebowym i grzybami
  • Ziemniaki z wody

III i IV danie

  • Karkówka pieczona w sosie z zielonego pieprzu, z ziemniakami opiekanymi i bukietem surówek
  • Żeberka duszone w miodzie, z pieczonym jabłkiem i puree
  • Zrazy wieprzowe/wołowe
  • Pierś kurczaka z suszonymi pomidorami i mozzarellą
  • Filet kurczaka po hawajsku
  • Kartacze
  • Udo kacze, powolnie gotowane we własnym tłuszczu z sosem żurawinowym
  • Kaczka pieczona z jabłkiem i delikatnym sosem pomarańczowo – miodowym

 

Surówki

  • Marchewka z majonezem, porem i jabłkiem
  • Surówka z białej kapusty z koprem zakwaszana
  • Buraczki zasmażane
  • Marchewka gotowana
  • Surówka z białej kapusty z kukurydzą konserwową, ogórkiem, marchewką i majonezem
  • Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem i cebulą
  • Surówka z kiszonej kapusty
  • Sałata lodowa z rzodkiewką, szczypiorem i śmietaną lub sosem vinegret
  • Surówka z selera, jabłka i żurawiny z majonezem
  • Mizeria

Przystawki

  • Deska wędlin
  • Nugetsy z piersi kurczaka smażone z sosem
  • Pomidor z mozzarellą
  • Koreczki z białą kiełbasą, jajkiem i chrzanem
  • Tortilla z łososiem
  • Rolada szpinakowa z łososiem
  • Śledzie
  • Nóżki w galarecie
  • Ryba po japońsku
  • Ryba po grecku
  • Schab w galarecie
  • Szynka w galarecie jajko z chrzanem
  • Sałatka gyros
  • Sałatka z makaronem
  • Sałatka z tuńczykiem
  • Sałatka z pieczarkami
  • Sałatka jarzynowa
  • Sałatka grecka z fetą
  • Sałatka szuba
  • Śledź pod pierzyną

Ciasta

  • Szarlotka
  • Sernik
  • Makowiec
  • Rolada żyrafa
  • Malinowa chmurka z bezą
  • Jamajka
  • Wuzetka orzechowa
  • Pleśniak
  • Cappuccino
  • Pani Walewska

 

Desery

  • Lody
  • Puchar Lodowy
  • Szarlotka na ciepło z gałką lodów