Przykładowe Menu dzienne

Strona główna > Oferta dla gości indywidualnych > Przyjęcia okolicznościowe > Przykładowe menu dzienne
W wersji podstawowej oferujemy trzy warianty menu do wyboru. Gdyby potrzebowali Państwo czegoś innego zachęcamy do kontaktu – wspólnie pomyślimy o najlepszym wariancie.
ZESTAW I
Obejmuje: 5 przystawek, obiad z dwóch dań, trzecie danie gorące, 2 rodzaje ciasta – do wyboru z poniższego menu
Zupa
- Rosół
- Flaki
- Zupa pomidorowa, fasolowa, grochowa, grzybowa i inne
- Żur
- Barszcz biały
- Krem z zielonych warzyw
- Krem pomidorowy
II Danie
- Kotlet schabowy
- Kotlet z piersi kurczaka
- Kotlet mielony
- Pieczone udko z kurczaka
- Udzik po cygańsku
- Ziemniaki z wody
III Danie
- Barszcz czerwony pierogi z mięsem i kapustą
- Bigos z białą kiełbasą
- Kluski śląskie mięsem
- Pyzy ziemniaczane
Surówki
- Marchewka z majonezem, porem i jabłkiem
- Surówka z białej kapusty z koprem zakwaszana
- Buraczki zasmażane
- Marchewka gotowana
- Surówka z białej kapusty z kukurydzą konserwową, ogórkiem, marchewką i majonezem
- Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem i cebulą
- Surówka z kiszonej kapusty
- Sałata lodowa z rzodkiewką, szczypiorem i śmietaną lub sosem vinegret
- Surówka z selera, jabłka i żurawiny z majonezem
- Mizeria
Przystawki
- Deska wędlin
- Nugetsy z piersi kurczaka smażone z sosem
- Pomidor z mozzarellą
- Koreczki z białą kiełbasą, jajkiem i chrzanem
- Tortilla z łososiem
- Rolada szpinakowa z łososiem
- Śledzie
- Nóżki w galarecie
- Ryba po japońsku
- Ryba po grecku
- Schab w galarecie
- Szynka w galarecie jajko z chrzanem
- Sałatka gyros
- Sałatka z makaronem
- Sałatka z tuńczykiem
- Sałatka z pieczarkami
- Sałatka jarzynowa
- Sałatka grecka z fetą
- Sałatka szuba
- Śledź pod pierzyną
Ciasta
- Szarlotka
- Sernik
- Makowiec
- Rolada żyrafa
- Malinowa chmurka z bezą
- Jamajka
- Wuzetka orzechowa
- Pleśniak
- Cappuccino
- Pani Walewska
ZESTAW II
Obejmuje: 8 przystawek, obiad z dwóch dań, trzecie i czwarte danie gorące, deser, 4 rodzaje ciast – do wyboru z poniższego menu
Zupa
- Rosół
- Flaki
- Zupa pomidorowa, fasolowa, grochowa, grzybowa i inne
- Żur
- Barszcz biały
- Krem z zielonych warzyw
- Krem pomidorowy
- Strogonow
II Danie
- Kotlet schabowy
- Kotlet z piersi kurczaka
- Kotlet mielony
- Pieczone udko z kurczaka
- Udzik po cygańsku
- Sakiewka z piersi kurczaka z mozzarellą i żurawiną
- Udzik z kurczaka z pieczarkami i żółtym serem
- De volaiile
- Kotlet schabowy faszerowany pieczarkami
- Roladka schabowa z ogórkiem konserwowym w sosie chlebowym i grzybami
- Ziemniaki z wody
III i IV danie
- Barszcz czerwony pierogi z mięsem i kapustą/krokietami i mięsem
- Bigos z białą kiełbasą
- Kluski śląskie z mięsem i okrasą
- Pyzy ziemniaczane z okrasą
- Kluski śląski, pierś z indyka w sosie koperkowym i surówka z czerwonej kapusty
- Karkówka/schab w sosie musztardowym lub chrzanowym
Surówki
- Marchewka z majonezem, porem i jabłkiem
- Surówka z białej kapusty z koprem zakwaszana
- Buraczki zasmażane
- Marchewka gotowana
- Surówka z białej kapusty z kukurydzą konserwową, ogórkiem, marchewką i majonezem
- Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem i cebulą
- Surówka z kiszonej kapusty
- Sałata lodowa z rzodkiewką, szczypiorem i śmietaną lub sosem vinegret
- Surówka z selera, jabłka i żurawiny z majonezem
- Mizeria
Przystawki
- Deska wędlin
- Nugetsy z piersi kurczaka smażone z sosem
- Pomidor z mozzarellą
- Koreczki z białą kiełbasą, jajkiem i chrzanem
- Tortilla z łososiem
- Rolada szpinakowa z łososiem
- Śledzie
- Nóżki w galarecie
- Ryba po japońsku
- Ryba po grecku
- Schab w galarecie
- Szynka w galarecie jajko z chrzanem
- Sałatka gyros
- Sałatka z makaronem
- Sałatka z tuńczykiem
- Sałatka z pieczarkami
- Sałatka jarzynowa
- Sałatka grecka z fetą
- Sałatka szuba
- Śledź pod pierzyną
Ciasta
- Szarlotka
- Sernik
- Makowiec
- Rolada żyrafa
- Malinowa chmurka z bezą
- Jamajka
- Wuzetka orzechowa
- Pleśniak
- Cappuccino
- Pani Walewska
Desery
- Lody
- Puchar Lodowy
- Szarlotka na ciepło z gałką lodów
ZESTAW III
Obejmuje: 8 przystawek, obiad z dwóch dań, trzecie i czwarte danie gorące, deser, 4 rodzaje ciast – do wyboru z poniższego menu
Zupa
- Flaczki drobiowe
- Kwaśnica na żeberkach
- Krem z białych warzyw z zielonym spaghetti z oliwą truflową
- Krem pieczarkowy z groszkiem ptysiowym
- Pikantna zupa piwna z chipsami z boczku
- Zupa orzechowa z pulpecikami
- Krem chrzanowo – jabłkowy
II Danie
- Kotlet schabowy
- Kotlet z piersi kurczaka
- Kotlet mielony
- Pieczone udko z kurczaka
- Udzik po cygańsku
- Sakiewka z piersi kurczaka z mozzarellą i żurawiną
- Udzik z kurczaka z pieczarkami i żółtym serem
- De volaiile
- Kotlet schabowy faszerowany pieczarkami
- Roladka schabowa z ogórkiem konserwowym w sosie chlebowym i grzybami
- Ziemniaki z wody
III i IV danie
- Karkówka pieczona w sosie z zielonego pieprzu, z ziemniakami opiekanymi i bukietem surówek
- Żeberka duszone w miodzie, z pieczonym jabłkiem i puree
- Zrazy wieprzowe/wołowe
- Pierś kurczaka z suszonymi pomidorami i mozzarellą
- Filet kurczaka po hawajsku
- Kartacze
- Udo kacze, powolnie gotowane we własnym tłuszczu z sosem żurawinowym
- Kaczka pieczona z jabłkiem i delikatnym sosem pomarańczowo – miodowym
Surówki
- Marchewka z majonezem, porem i jabłkiem
- Surówka z białej kapusty z koprem zakwaszana
- Buraczki zasmażane
- Marchewka gotowana
- Surówka z białej kapusty z kukurydzą konserwową, ogórkiem, marchewką i majonezem
- Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem i cebulą
- Surówka z kiszonej kapusty
- Sałata lodowa z rzodkiewką, szczypiorem i śmietaną lub sosem vinegret
- Surówka z selera, jabłka i żurawiny z majonezem
- Mizeria
Przystawki
- Deska wędlin
- Nugetsy z piersi kurczaka smażone z sosem
- Pomidor z mozzarellą
- Koreczki z białą kiełbasą, jajkiem i chrzanem
- Tortilla z łososiem
- Rolada szpinakowa z łososiem
- Śledzie
- Nóżki w galarecie
- Ryba po japońsku
- Ryba po grecku
- Schab w galarecie
- Szynka w galarecie jajko z chrzanem
- Sałatka gyros
- Sałatka z makaronem
- Sałatka z tuńczykiem
- Sałatka z pieczarkami
- Sałatka jarzynowa
- Sałatka grecka z fetą
- Sałatka szuba
- Śledź pod pierzyną
Ciasta
- Szarlotka
- Sernik
- Makowiec
- Rolada żyrafa
- Malinowa chmurka z bezą
- Jamajka
- Wuzetka orzechowa
- Pleśniak
- Cappuccino
- Pani Walewska
Desery
- Lody
- Puchar Lodowy
- Szarlotka na ciepło z gałką lodów